10 spelare kastades ut under kampen i Golden Knights OT-vinst

Tampa Bay Lightning's Corey Perry (10) fights with Vegas Golden Knights' Nicolas Hague, top rig ... Tampa Bay Lightnings Corey Perry (10) slåss med Vegas Golden Knights Nicolas Hague, uppe till höger, när Golden Knights Keegan Kolesar (55) och Lightnings Zach Bogosian (24) trasslar ihop sig under den tredje perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars , 2023, i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson)  Medlemmar av Vegas Golden Knights och Tampa Bay Lightning härva i slutet av den andra perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson)  Tampa Bay Lightning-målvakten Andrei Vasilevskiy, center, åker iväg när Vegas Golden Knights firar segermålet av Alec Martinez (23) på övertid av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson )  ' Reilly Smith, front left, congratulates goaltender Jonathan Quick (32) on ... Vegas Golden Knights Reilly Smith, fram till vänster, gratulerar målvakten Jonathan Quick (32) till en övertidsvinst när Tampa Bay Lightning-målvakten Andrei Vasilevskiy, bak till vänster, åker iväg i en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Fla. . (AP Photo/Mike Carlson)  ' Keegan Kolesar (55) is congratulated on his goal against the Tampa Bay Li ... Vegas Golden Knights Keegan Kolesar (55) gratuleras till sitt mål mot Tampa Bay Lightning av lagkamrater, inklusive Alec Martinez (23), under den första perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida. (AP Photo/Mike Carlson)  ' Alex Pietrangelo (7) clears a rebound in front of goaltender Jonathan Qui ... Vegas Golden Knights Alex Pietrangelo (7) klarar en retur framför målvakten Jonathan Quick och Tampa Bay Lightnings Anthony Cirelli under den andra perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson)  ' Shea Theodore (27) checks Tampa Bay Lightning's Michael Eyssimont (23) in ... Vegas Golden Knights Shea Theodore (27) kollar Tampa Bay Lightnings Michael Eyssimont (23) framför målvakten Jonathan Quick under den andra perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson)  ' Zach Whitecloud (2) avoids the check of Tampa Bay Lightning's Ross Colton ... Vegas Golden Knights Zach Whitecloud (2) undviker kontrollen av Tampa Bay Lightnings Ross Colton (79) bakom målvakten Jonathan Quick under den andra perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/ Mike Carlson)  's ... Vegas Golden Knights målvakt Jonathan Quick (32) gör en räddning mot Tampa Bay Lightnings Ross Colton under den andra perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson)  's Nicholas Paul (20) defends against Vegas Golden Knights' Nicolas Hague du ... Tampa Bay Lightnings Nicholas Paul (20) försvarar sig mot Vegas Golden Knights Nicolas Hague under den första perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson)  's Anthony C ... Vegas Golden Knights målvakt Jonathan Quick (32) tittar på när Tampa Bay Lightnings Anthony Cirelli (71) försöker passa till Alex Killorn (17) under den första perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida. (AP Photo/Mike Carlson)  's Brayden Point (21) celebrates after his goal against the Vegas Golden Kni ... Tampa Bay Lightnings Brayden Point (21) firar efter sitt mål mot Vegas Golden Knights med Nikita Kucherov (86) och Steven Stamkos (91) under den första perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida. (AP Photo/Mike Carlson)  ' Paul Cotter (43) crashes into Tampa Bay Lightning goaltender Andrei Vasil ... Vegas Golden Knights Paul Cotter (43) kraschar in i Tampa Bay Lightning-målvakten Andrei Vasilevskiy (88) när Steven Stamkos (91) försvarar under den första perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP) Foto/Mike Carlson)  ' Phil Kessel (8) avoids the defense of Tampa Bay Lightning's Nick Perbix d ... Vegas Golden Knights Phil Kessel (8) undviker försvaret av Tampa Bay Lightnings Nick Perbix under den första perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson)  ' Shea Theodore, left, celebrates a goal against the Tampa Bay Lightning wi ... Vegas Golden Knights Shea Theodore, till vänster, firar ett mål mot Tampa Bay Lightning med Reilly Smith under den tredje perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson)  ' William Karlsson, right, scores past Tampa Bay Lightning goaltender Andre ... Vegas Golden Knights William Karlsson, till höger, gör mål förbi Tampa Bay Lightning-målvakten Andrei Vasilevskiy, vänster, under den tredje perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson)  's Brayden Point (21) scores past Vegas Golden Knights goaltender Jonathan Q ... Tampa Bay Lightnings Brayden Point (21) gör mål förbi Vegas Golden Knights målvakt Jonathan Quick, till höger, när Lightnings Alex Killorn (17) hoppar under den tredje perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP) Foto/Mike Carlson)  ' Michael Amadio, center, collides with Tampa Bay Lightning goaltender Andr ... Vegas Golden Knights Michael Amadio, center, kolliderar med Tampa Bay Lightning-målvakten Andrei Vasilevskiy under den tredje perioden av en NHL-hockeymatch torsdagen den 9 mars 2023 i Tampa, Florida (AP Photo/Mike Carlson)

Golden Knights, när de berättar historien om torsdagens 4-3 förlängningsvinst i Tampa Bay långt efter att de har hängt på skridskorna, kommer inte att bli trodda.

Det är omöjligt, kommer deras publik att säga. Det finns ingen chans att så mycket action, kaos och magi skulle kunna passa in i 63 minuter, 6 sekunders hockey.

Men på något sätt gjorde det det.

Alec Martinez fjärde övertidsmål i karriären var bara början. Det var ett stulet signaturdrag. Ett 10-åkare scrum som ledde till 10 skater-utkastningar. En rasande Lightning-comeback som nästan kostade Knights en poäng på Amalie Arena.

Martinez dyk för att peta en puck förbi mållinjen avslutade en av de mest galna matcherna i franchisehistorien. Segern, Knights fjärde på fem matcher, höll dem i toppen av Pacific Division och Western Conference.

'Det var ganska vilt,' sa Martinez till AT&T SportsNet. 'Det är förmodligen ett av de konstigaste spelen jag har varit med om.'

Knights hade turen att ha en chans att gå in i den tredje perioden.

Högerkanten Keegan Kolesars öppningsmål gav dem ledningen 27 sekunder in, men Tampa Bays center Brayden Point svarade 4:01 senare.

Blixten dominerade sedan pucken fram till andra pausen. Tampa Bay hade en 19-9 kant i skott in i den tredje.

Centern William Karlsson vände sedan matchen på huvudet genom att göra ett korthänt mål. Och han gjorde det genom att av misstag dra en 'Kucherov', manövern uppkallad efter blixtstjärnan Nikita Kucherov.

Utbrytningsdraget innebär att en skridskoåkare fejkar ett skott nära vecket och rör sig i sidled för att dra målvakten ur position. Skytten lämnar sedan pucken bakom sig för att låta sitt eget momentum föra in den i nätet. Karlsson försökte inte göra det. Men det hände i alla fall när Lightning-försvararen Mikhail Sergachev snubblade Karlsson under faceoff-prickarna på ett avbrott och pucken fick av målvakten Andrei Vasilevskiy.

fallet som hemsöker mig trick or treat

Efter att ha kraschat i hörnet sa Karlsson att han inte visste att han hade tagit 15 matcher i mål förrän linjekamraten Reilly Smith berättade för honom.

'Jag är säker på att du kan säga att jag var ganska glad,' sa han. 'Det var en fantastisk känsla.'

Centern Chandler Stephenson bröt en 12-matchers svacka 3:12 senare. Hans powerplay-mål gav Knights en ledning med 3-1.

Nästa uppsättning fyrverkerier gick av längs väggen istället för framför nätet. Spänningarna mellan lagen låg under hela matchen.

Knights försvarsman Brayden McNabb och Lightning vänsterkanten Tanner Jeannot slogs med 5:22 kvar i den andra perioden efter att Jeannot levererat ett hårt slag till centern Jack Eichel bort från pucken. Centern Steven Stamkos fick ett straff när den andra perioden var över för att han tog undantag från vad han trodde var en sen resa på Kucherov av försvararen Alex Pietrangelo.

2018 andlig mening

Allt kokade över när Kolesar gav vänsterkanten Pat Maroon ett litet knuff efter avsignalen med 7:44 att spela. Maroon kastade sin handskbeklädda näve i Kolesars ansikte. Snart var alla på isen inblandade. Kolesar och försvararen Nic Hague, som trakasserades i botten av en hög av Lightnings högerkant Corey Perry, kom undan med blodiga läppar.

Tjänstemännen utfärdade spelmissbruk till alla 10 åkare. Det innebar att varje lag spelade fem man kort resten av vägen.

'Vi hade i princip ingen på vår bänk,' sa Martinez till AT&T SportsNet. '(Assisterande tränare John Stevens) ropade D-par, men han behövde inte riktigt eftersom det bara är två av oss kvar att gå.'

Blixten hittade fortfarande ett sätt att slå tillbaka. Kucherov gjorde mål av en one-timer med Vasilevskiy utanför nätet med 2:07 kvar i regleringen. Point balanserade poängen med 28 sekunder kvar efter att en Stephenson-straff gav Tampa Bay en sex-mot-fyra.

Den sena kollapsen väckte minnen av Knights senaste nederlag mot Chicago och Dallas under de senaste tre veckorna.

Men laget gick inte in i förlängningen.

Eichel avlossade ett skott från öppningen från 41 fot 3:05 in. Pucken gnisslade genom Vasilevskiys kuddar och Martinez var den första att märka. Han slog Vasilevskiy till pucken och petade den över mållinjen - och gav sig själv en 'ganska bra charleyhäst' i processen innan han kraschade i nätet.

'I slutet av dagen hittade vi vår känslomässiga nål i det här spelet,' sa tränaren Bruce Cassidy. 'Den där lilla scrumen, vad som helst, drar oss förmodligen in i det, även om vi tappar nyckelspelare. Jag tror bara att ett par av dessa skift verkligen engagerade oss.'

Målvakten Jonathan Quick gjorde sin andra start för Knights, och ersatte Adin Hill, som har en underkroppsskada. Hill återvände till Las Vegas, enligt AT&T SportsNet.

Knights kallade upp målvakten Jiri Patera från Henderson, den sjätte målvakten att klä för dem den här säsongen, ett franchiserekord.

Kontakta Ben Gotz på bgotz@reviewjournal.com. Följ @BenSGotz på Twitter.